Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti)

Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti)

Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti)
Çocuk diş hekimliği, 0-12 yaş arasındaki çocukların diş sağlığını korumak ve tedavi etmek amacındadır. Öncelik diş sağlığının korunmasıdır çünkü özellikle erken dönemlerde oluşan diş sorunları için etkin bir tedavi yapılması çoğu zaman mümkün olmamaktadır.

Çocuk Diş Hekimliği Tarafından Yapılan İşlemler
Çocuk diş hekimi; bebek, çocuk ve gençlerin ağız ve diş sağlığı için uygulamalar gerçekleştirmektedir. Çocuk diş hekimi tarafından;
· Diş çürüğünün oluşmasına karşı önlemler ve koruyucu uygulamalar
· Kanal tedavisi
· Tırnak yeme, parmak emme gibi alışkanlıkları durdurmaya yönelik faaliyetler
· Dolgu 
· Diş çekimi
· Protez uygulamaları
· Ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik beslenme önerileri sağlanmaktadır.

Koruyucu Uygulamalar
Çocuk diş hekimliği, oluşan bir soruna karşı tedavi uygulamadan önce sorunların oluşmasını engelleyici işlemler yapmaktadır. Bu kapsamda yapılan tüm uygulamalar, diş sorunlarının ortaya çıkmasını geciktirici ve engelleyici niteliktedir.

Flor Uygulaması
Flor, dişlerin çürümesini engellemenin yanı sıra yapısının güçlenmesini de sağlar. Yeni çıkmaya başlayan dişlerin çürüme riski yüksektir. Bu noktada flor uygulamaları ile çürük oluşmasının engellenmesi ve durdurulması amaçlanır.  Uygulamanın tekrarlanması için en az 6 aylık gibi bir sürenin geçmesi tavsiye edilir.

Yer Tutucu Tedaviler
Süt dişlerinin beklenenden daha erken düşmesi durumunda uygulanan bir tedavidir. Alttan gelen  daimi dişlere yol gösteren süt dişlerinin erken düşmesi, daimi dişlerin dizilimde bozukluğa sebep olabilir. Bu durumu engellemek için yer tutucu adı verilen aparatlar, sürmesi beklenen daimi diş için yeterli boşluğun korunması amacıyla kullanılır.

Çocuk Diş Hekimliği ve Önemi
Gelişim aşamasında olan çocuk için yeterli ve doğru bir şekilde beslenmek son derece önemlidir. Ayrıca konuşma işlevinde de etkin rol oynadığından dişlerin önemi daha da artmaktadır. Özellikle süt dişlerinin daha hassas olması sebebiyle sürecin çocuk diş hekimi ile yürütülmesi gerekmektedir.
Dişlerde meydana gelecek bir olumsuzluk; çocuklarda iştah kaybına, yeme bozukluğuna, kilo kaybına, ateşe, huzursuzluğa neden olabilir. Bu sebeple pedodontist ile işbirliği halinde olmak, yaşanılacak olumsuzluklara karşı ciddi bir tedbir olacaktır.
 

Merkez Şube Çalışma Saatleri

  • Hafta İçi09:00 - 19:00
  • Cumartesi09:00 - 19:00
  • Pazar Kapalı

Hürriyet Şube Çalışma Saatleri

  • Hafta İçi09:00 - 19:00
  • Cumartesi09:00 - 19:00
  • Pazar Kapalı

Çorlu Şube Çalışma Saatleri

  • Hafta İçi09:00 - 20:00
  • Cumartesi09:00 - 20:00
  • Pazar Kapalı